Hanne

Buurt

Plaats tewerkstelling

Halle

Start bij Groep INTRO

2019

3 belangrijkste karaktereigenschappen

  • Betrouwbaar
  • Flexibel
  • Bedachtzaam

Groep INTRO biedt me de ideale balans tussen vertrouwen en ondersteuning om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

Ik werk in twee sociale woonwijken in Halle. Vanuit onze buurthuizen en door onze aanwezigheid op straat proberen we de buurtbewoners te bereiken, te versterken en te verbinden. We hebben een wekelijks vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren en volwassen, maar spelen ook in op vragen op alle andere levensdomeinen zoals werk, school, wonen, … Tijdens buurtgerichte evenementen, zoals onze jaarlijkse wijkfeesten, proberen we onze werking extra in de kijker te zetten.

Wat is er zo boeiend aan je job?
De grenzen van ons werkgebied zijn territoriaal bepaald, daarbinnen zetten we in op alle levensdomeinen en werken we met een mix aan leeftijden en achtergronden. Dit maakt de job enorm variërend. De ene dag verdedig je de belangen van jouw doelgroep tijdens een overlegmoment, de andere dag zet je zelf een springkasteel op. De ene dag help je iemand zijn CV op te stellen, de andere dag volg je samen met kinderen uit de wijk een initiatie tennis. De ene dag vergezel je een buurtbewoner naar een oudercontact, de andere dag help je mee in de volkstuintjes. Geen één dag is dezelfde.

Wat onderscheidt Groep INTRO van de andere werkgevers?
Groep INTRO zet in op een vraaggerichte, ondersteunende coaching. Er wordt gezocht naar de beste aanpak voor jou als individu. Er is geen verstikkend, vast protocol. Als buurtwerkers werken wij heel flexibel in tijd en ruimte. We krijgen hiervoor de nodige vrijheid vanuit Groep INTRO. Dit geeft blijk van het vertrouwen dat ze in ons hebben. Ieders talenten worden optimaal ingezet. Niet iedereen moet alles kunnen. Als team ben je complementair en versterk je elkaar. Je mag je eigen accenten leggen in je werk.