Kaoutar

Buurt en School

Plaats tewerkstelling

Dendermonde

Start bij Groep INTRO

2019

3 belangrijkste karaktereigenschappen

  • Sociaal
  • Flexibel
  • Doorzetter

Groep INTRO is een organisatie met een prachtig warm hart voor jou en mij.

Ik ben Brugfiguur lager onderwijs en Buurtwerker in Dendermonde. Voor de brugfigurenwerking houdt dit in dat ik op drie basisscholen actief ben. Ik kijk met de scholen waar zij op willen inzetten. Zo hebben wij koffiemomenten opgestart en kunnen ouders met al hun vragen bij mij terecht. Daarnaast geef ik ook signalen door naar het beleid via de Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers binnen het lager onderwijs. Met andere woorden geen vraag is me te gek. Als buurtwerker ben ik dan weer tewerkgesteld in drie buurten. In deze buurten hebben wij buurtpunten die één halve dag per week open zijn. Mensen kunnen hier naar toe komen om een kopje koffie of thee te drinken of een babbeltje te slaan. Wij luisteren naar wat de buurt wil en proberen dit samen te realiseren.

Waarom heb je voor Groep INTRO gekozen?
Ik heb binnen Groep INTRO de kans gekregen om te ontdekken wie ik ben als sociaal werker. Wat mijn begeleidingsstijl is en welk domein het beste bij mij past. Wanneer ik tijdens mijn resultaatsgerichte opvolgingsgesprekken aangeef waar mijn ambities zitten wordt hier naar geluisterd. Ik heb het gevoel dat ik er toe doe en ik telkens de kans krijg mezelf verder te ontplooien. Dit vind je niet snel.

Waarom ben je trots op je job?
Ik ben trots op wat ik heb bereikt als eerste brugfiguur lager onderwijs in Dendermonde. Ik heb mijn functie in samenspraak met de scholen vorm moeten geven. Het heeft een tijdje geduurd voor we wisten waar de noden lagen, maar plots ging het als een sneltrein. Ik kreeg de ene na de andere hulpvraag. Ouders vonden hun weg naar mij, het hulpverleningslandschap binnen Dendermonde wist plots wie ik was. Mijn stempel stond gedrukt want ik was Kaoutar Brugfiguur Lager onderwijs. Maar ondanks dat ik trots ben op wat ik tot nu toe verwezenlijkt heb, ben ik me ook bewust van de grote uitdagingen die me nog te wachten staan. Ik sta dan ook meer dan paraat om samen met de scholen verder aan de slag te gaan. ­čśë